Höjning av beloppet för kontaktlösa betalningar utan PIN-kod i Sverige

Höjning av beloppet för kontaktlösa kortbetalningar utan PIN-kod i Sverige

Bakgrund

Sedan introduktionen har kontaktlösa kortbetalningar, att ”blippa” kortet, vuxit fram som ett enkelt, tillförlitligt och säkert alternativ för kunden att betala sina inköp i butik. Fram tills nu har kunder i Sverige normalt inte behövt slå sin PIN-kod för kontaktlösa kortköp upp till 200 kronor. Under april 2020 kommer denna gräns för kontaktlösa köp med Mastercard och Visa kort i Sverige att justeras upp till 400 kronor. Ändringen är ett naturligt steg i att säkra en fortsatt positiv kundupplevelse och en fortsatt expansion av kontaktlösa kortbetalningar på den svenska marknaden.

Vad betyder denna ändring för kunder som betalar kontaktlöst?

Som resultat av ändringen kommer kunder som betalar kontaktlöst med sitt Mastercard eller Visa kort normalt inte behöva slå sin PIN-kod för köp upp till 400 kronor. Kunden kommer fortsatt att behöva slå sin PIN-kod för köp över 400 kronor. Säkerhetsinställningar hos kortutgivaren kan kräva att kunden slår sin PIN-kod även för vissa köp under 400 kronor som en extra kontroll att köpet utförs av behörig kortinnehavare.

Om du som privatperson har frågor om kontaktlösa betalningar, kontakta din kortutgivare. Om du som handlare har frågor, prata med din kortinlösare.

__________________________________________________________________

Card Payment Sweden

Michael Hoffmann, Verkställande Direktör

 

Card Payment Sweden
Stortorget 13 B
SE-211 22 Malmö
Sweden

+46 (0) 40 250 778

mail@pan-nordic.org